Bihorel

Zece particularităţi ale Paştilor la români

1. Doar românii au în plus şi Paştile Cailor şi Paştile mă-sii.

2. Numai la noi, de Înviere, bărbaţii experimentează miracolul. Poţi vedea bărbaţi morţi de beţi, care a doua zi învie şi umblă cu comprese la cap.

3. Obiceiul ciocnirii ouălor vine de la oşeni, care poartă fuste în loc de pantaloni, dar nu şi chiloţi.

4. În Deltă mielul nu se umple cu măcriş, ci cu stuf, de unde şi denumirea de stufat.

5. Din cauză că rămân fără foarte multe mioare, după Paşti ciobanilor le ies coşuri.

6. De când vrem să intrăm în spaţiul Schengen s-a interzis cozonacul cu rahat, că şi aşa avem o imagine foarte proastă în lume.

7. Degeaba se bucură porcii că au scăpat de Crăciun. Una din delicatesele de Paşti este şunca cu hrean.

8. Sunt zone în ţară unde, sub influenţa rusească, paştile nu se moaie în vin, ci în vodcă. Sociologii susţin că de fapt credincioşii se chinuie să strecoare spirtul prin pâine.

9. În zonele Strehaia şi Ferentari, îndemnul „veniţi de luaţi Lumina” nu e  valabil de teamă că vine Electrica să le taie curentul pentru că s-au branşat ilegal.

10. Adevărata minune de Paşti ar fi ca preoţii să dea chitanţă pentru donaţii.

Exit mobile version