Bihorel

Zece observații despre examenele pentru postul de director de școală

Neregulile de la examenul pentru postul de director de școală au ajuns la faza de DNA. Un candidat, Ioan Sorin Cuc, cu ajutorul șefei Casei Corpului Didactic, Mioara Țigan, e acuzat că a fraudat examenul completând grilele cu „cerneală simpatică”, adică una care devine invizibilă.

N-am putut să nu observ unele lucruri în legătură cu concursurile pentru posturile de directori:

1. Anonimizarea numelui candidaților nu a fost întâmplătoare, pentru că nimănui nu-i convine să demonstreze în scris că e prost.

2. Odată ajunși directori, candidații ar putea cere și anonimizarea numelui școlilor la care prestează.

3. Examenul a fost tip test grilă ca să poată participa și candidaţii analfabeți, care nu știu decât să facă un „x” și să pună degetul.

4. S-a demonstrat că atunci când e vorba de hoții, imaginația și ingeniozitatea dascălilor nu au limite.

5. Candidații au avut de ales să completeze grilele cu cerneală simpatică sau cu cerneală enervantă.

6. Pentru a nu se repeta fraudele cu cerneala simpatică, la viitoarele examene, candidații vor scrie cu creta de croitorie.

7. Inspectoratul Școlar a cerut ca și numele directorilor acuzați de fraudă chemați la DNA să fie anonimizate, ba chiar și numele instituției care a început ancheta penală.

8. Confruntat cu cazul de fraudă, inspectorul școlar general, domnul Horea Abrudan, spune că el nu are nicio vină, ci partidul care l-a numit în funcție.

9. Una dintre concluziile rezultatelor examenelor este că mulți candidați ar trebui să ia meditații pentru a putea lua notă de trecere.

10. La anul, examenul va fi tot tip grilă, dar se va desfășura oral, urmând ca un supraveghetor care știe să scrie să completeze răspunsul.

Exit mobile version