Marcel Boloș ne-a explicat că Uniunea Europeană nu mai dă bani pentru canalizare sau autostrăzi, ci pentru probleme legate de mediu și de noile tehnologii.
Niciunui politruc de la UE nu-i poate trece prin cap că n-am fost în stare să ne facem autostrăzi sau să eradicăm buda din curte. Așa că acum există patru posibile proiecte, fiecare de 150 de milioane de euro, prin care putem face cercetare la cel mai înalt nivel.
Mă gândesc că Sorbonica ar merita să ia acești bani, numai să nu-i prindă nimeni. Un prim proiect ar fi obținerea unui vaccin tetravalent. Păi, specialiștii noștri sunt căliți în lupta cu paraziții din mediul universitar așa că ar fi floare la ureche să rezolvăm problema.
Ar mai fi apoi crearea unui institut de studii genetice. Cine e mai în drept să facă aceste studii dacă nu superprofesorii de pe Peța unde mai toate cadrele didactice sunt neamuri? Studiezi vreo doi-trei și cunoști ADN-ul tuturor.
Cât despre tehnologiile viitorului, gen microelectronică sau nanotehnologie, cred că suntem imbatabili. Secția de electronică este atât de mică încât a devenit microelectronică, iar nano tehnologia merge mână în mână cu nano profesionalismului unor angajați.
Iar inteligența artificială e singura care ne poate salva de prostia naturală. Teoretic Sorbonica ar putea fi o universitate multimilionară în euro, practic e falimentară în lei.
(foto: generic, sursa: businessinsider.com)