Schimbare de formă: Contrar noilor hotărâri, orădenii nu se pot debranşa nici acum de la CET

Să se modifice, dar să nu se schimbe nimic! Orădenii care şi-au făcut iluzii că după modificarea regulamentului de termoficare de către Consiliul Local se vor putea debranşa de la CET s-au înşelat.

Normativul a fost modificat doar de formă, cât să treacă de filtrul Prefecturii, stipulând că debranşările se pot face „doar în condiţiile legii”. În fapt, pentru a putea debranşa caloriferele dintr-un apartament, proprietarul are nevoie de acordul tuturor vecinilor cu care are pereţi comuni, or cine-şi dă acordul ca să-şi umple casa de igrasie?

La fel, orădenii care locuiesc în zona de termoficare A, captivi CET-ului, au aflat cu surpriză că nu au nicio şansă să se racordeze la reţeaua Distrigaz: deşi potrivit noului regulament zona de termoficare A nu mai este monopolul „exclusiv” al sistemului centralizat, ci „se poate” opta pentru această soluţie, în practică municipalitatea respinge cererile de racordare la gaz.

Cei mai supăraţi sunt locuitorii străzii Delavrancea, care ar dori o alternativă la CET, dar municipalitatea a stopat reţeaua Distrigaz la numărul 3 al străzii, undeva în dreptul restaurantului Graf. Că acolo se opreşte şi lumea bună…

1

1 Comentariu

*
*

  1. >> Postat de ilie | 13 decembrie 2013 08:39

    S-o credeti voi!!! Atata timp cat blocul are contor de caldura, rolul vostru s-a incheiat. Eu, „propitar’ care nu mai am nevoie de serviciile voastre, anunt asociatia despre vrerea mea in a ma debransa. O fac, chem asociatia si inchei un PV spre cele legale sigata. Respect legea cu trimitere la asigurarea altui sistem de incalzire legal. Toamna asociatia prin „fisa postului’ are obligatia efectuarii unei ECHILIBRARI HIDRAULICE si, treaba este rezolvata.Punct. Aceasta primarie ca si altele din tara asta, modifica legislatia nationala faraa fi abilitata de parlament ori guvern. Vad ca se continua politica lu’ rozi neni in acest scop. Rusine, de 3 * rusine !!!!!!!!!!!!!!!!