Profesorii simulează că fac şcoală cu elevii

La simularea examenului naţional de evaluare a elevilor din clasa a VII-a, bihorenii au obţinut rezultate spectaculoase. Doar 43% au putut trece testul, semn că produsul muncii dascălilor este sub nivelul genunchiului broaştei.

Mă tot întreb de ce trebuie mărite salariile tuturor dascălilor, şi celor eminenţi şi celor repetenţi? Dacă 43% din elevi au trecut examenul, să dăm salarii mai mari tot în aceeaşi proporţie.

Dar ce să te mai aştepţi de la sistemul de învăţământ, de vreme ce Inspectoratul şcolar protejează dascălii care umblă cu hoţii!? Că de fapt aici e marea tragedie, mulţi profesori nu sunt doar lipsiţi de profesionalism, ci şi bandiţi sadea, ocupându-se cu traficul de influenţă şi cu repartizări frauduloase.

Ca să nu mai spun că atunci când au examen de grad, mulţi dintre aceşti nefericiţi rup trei pixuri până să poată copia subiectele de pe tablă. Aşa că dacă vrem cu adevărat să avem elevi bine pregătiţi, trebuie pentru început să lucrăm la calitatea profesorilor.

1. Începând cu anul viitor examenul de simulare pentru clasa a VIII-a va fi susţinut doar de dascăli.

2. Dascălii cu o vechime mai mare de 25 de ani vor susţine simularea la Bacalaureat.

3. Profesorii care iau sub nota cinci vor fi trimişi la clasa zero.

4. Şcolile care nu au nici un elev care să obţină notă de trecere vor fi închise. Cu dascăli cu tot, înăuntru.

5. Profesorii cu note mici la simulare vor fi obligaţi să ia meditaţii.

6. Dacă nici după meditaţii nu iau peste cinci, nu vor mai primi cornul şi laptele.

7. Toţi dascălii care au terminat studiile după 1990 sunt obligaţi să participe la school after school.

8. Se vor desfiinţa toate Inspectoratele Şcolare. Se speră ca prin această măsură delincvenţa în domeniul şcolar să scadă cu 80%.


*
*