Cert este că s-a îmbogăţit paleta lucrurilor luate ca şpagă de ciubucari. Mie nu mi se pare ruşinos ca agent să iei un porc, chiar şi tranşat, de vreme ce Remeş a primit caltaboş, iar frigotehnistul Ghiţă Sârb câteva bucăţi de salam.
Dacă-mi aduc bine aminte nişte judecătoare erau acuzate că au primit peşte şi un ceas cu cuc, iar combinatorul profesor Răzvan Vonea e meşter în circulaţia sticlelor de whisky.
Mult mai rafinat este alt şpăgar notoriu, doctorul Tică Romanul. Ăsta nu se complica decât cu euroi, ba mai mult, când vedea bancnote mai mici de 100 de euro, le sfâşia de nervi.
Acum, bietul rutierist şi şpăguitorul sunt colegi de gamelă. Acolo, după gratii, dacă tot a fost confiscat corpul delict, poate ar merita şi ei să participe la pomana porcului, să se aleagă şi cu altceva, în afara unor ani de puşcărie.