La o lună de la inaugurarea sectorului de legume-fructe din piaţa Rogerius, deţinătorii spaţiilor închise, de la măcelării la brutării, se chinuie încă să îşi deschidă magazinele. Prima măcelărie a fost inaugurată abia vinerea trecută. Graţie proiectanţilor, la mobilarea spaţiilor s-au înregistrat scene de „Cascadorii râsului”.
Comercianţii s-au trezit că nu îşi pot băga înăuntru combinele frigorifice, pentru că nu încap: uşile magazinelor au o deschidere de numai 90 cm, în vreme ce până şi cea mai amărâtă combină frigorifică e lată de peste un metru.
Unii dintre ei, ca să nu îşi ţină magazinele închise în timp ce plătesc chirii usturătoare, şi-au dezasamblat frigiderele cu riscul de a pierde garanţia, le-au băgat în spaţiu pe bucăţi şi au început să le ansambleze la loc.
Dar asta nu e tot: vânzătorii s-au trezit că nu pot amplasa nicăieri unităţile exterioare şi evacuarea aparatelor de aer condiţionat (obligatorii pentru astfel de magazine). Nici în tavan, pentru că nu le permite constructorul, nici în holul îngust din spatele spaţiilor, pentru că sunt atât de multe încât ar face atmosfera sufocantă. Aşa că singura variantă să ţină răcoare în magazine ar fi din evantai.
Doar să fie suficient de mic încât să încapă pe uşă…