Consiliul de Administraţie al CEH l-a revocat din funcţie în ultima săptămână din 2015, acuzându-l că în loc să lucreze la planul de management al societăţii, ce trebuia încheiat înainte de Crăciun, şi-a cerut concediu de odihnă din 21 decembrie, iar pentru că nu i-a fost aprobat şi-a procurat unul medical.
În final, Floruţ a transmis proiectul de relansare a societăţii prin curierat rapid, dar documentul a fost respins de CA ca fiind „o glumă”. De altfel, nici orădeanul nu părea foarte convins că mai are ce căuta în Valea Jiului. La plecare, şi-a golit apartamentul de protocol de toate obiectele personale, lăsând în urmă doar un tricou cu mesajul „Nu închideţi minele!”, pe care îl primise de la sindicalişti.
Numai că o veste proastă nu vine niciodată singură: membrii CA al CEH au declarat presei locale că îi vor cere fostului director orădean să returneze salariile de circa 100.000 lei, pentru că a fost prezent la birou doar 14 zile din cele 90 câte a figurat ca angajat, iar în plus să despăgubească societatea pentru cheltuielile făcute cu naveta Hunedoara-Oradea.
Floruţ are toate şansele să ajungă să dea explicaţii şi în faţa procurorilor pentru modul în care a angajat prin încredinţare directă firma Vispo, cu care se cunoştea de la Oradea, pentru paza CEH Hunedoara. Iar când e să te caute braţul lung al legii, nu s-a inventat încă nicio firmă de pază care să te ferească…